website creation software

O meni

Mobirise

O meni

Lijep pozdrav i dobrodošli na moju stranicu! Zovem se Lejla i certifikovana sam savjetnica za dojenje. Rođena sam prije 32 godine, majka sam jednog dječaka i trenutno živim u Vogošći, Sarajevo.
Iako po struci inženjerka elektrotehnike, nakon što sam postala majka, susrela sam se sa pojmom savjetnice za dojenje i zaljubila se u taj poziv. Interes za oblast dojenja i laktacije je iz puke radoznalosti prerastao u aktivno učenje, iz aktivnog učenja u aktivan rad, a ostalo je išlo svojim tokom.

Mobirise

Edukacija

Sticanjem znanja, iskustva i podrškom dojenju se bavim zadnjih pet godina:
• 2016. godine sam se pridružila inicijativi “Dojenje je in”, pri kojoj volontiram i sada.
• 2017. i 2018. godine sam učestvovala u organizaciji obuke peer savjetnica za dojenje koju je organizovao centar Fenix, te sam i sama pohađala tu obuku.
• 2019. sam se akreditovala kao prva La Leche League liderica u Bosni i Hercegovini.
• 2020. godine sam prošla obuku za certifikovanu savjetnicu za dojenje i stekla Certified Breastfeeding Specialist (CBS™) certifikat.
Zadnjih 8 godina također radim kao edukatorica u oblasti obrazovanja odraslih i mladih, te sam prošla andragošku obuku pri CEI Nahla. 

Mobirise

Interesi

Privatno, volim se šaliti, raditi na raznolikim projektima i brinuti se o porodici. Najsretnija sam kada boravim u prirodi, upoznajem nove ljude i neometano slijedim svoju radoznalost. U slobodno vrijeme pokušavam sebe odgovoriti od toga da upišem “još samo jedan kurs”. 

Mogu li pomoći?

Kao savjetnica za dojenje, radila sam sa majkama koje su imale raznolike izazove sa dojenjem: od bolnih bradavica i mastitisa, do dojenja prijevremeno rođene bebe i induciranja laktacije za usvojeno dijete. Kakvo god pitanje da imate, potrudiću se da na njega nađete odgovor.

Želite znati više o radu savjetnice za dojenje?

061 44 00 22  |  lejla@dojenje.ba
© Copyright 2020 Lejla Pehlivanović